8. juni 2018

headspace vil hjælpe unge fodboldspillere

Det Obelske Familiefond har valgt at støtte Det Sociale Netværks projekt headspace med at sætte fokus på mentalt helbred hos unge drenge i landets fodboldklubber. En bevilling til to år skal skabe fokus på mental sundhed i to superligaklubber og deres ungdomsafdelinger.

Hvad nytter det at have gode ben, hvis hovedet ikke følger med? Det er et centralt spørgsmål, som også har vundet indpas i fodboldens verden. Hvor flere og flere professionelle fodboldspillere de seneste år er begyndt at fokusere på deres mentale sundhed.

For at trives både på og uden for banen er vigtigt både som fodboldspiller, men også som menneske.Undersøgelser har vist, at det især er unge, der kæmper med den mentale mistrivsel, og at selvom det primært er de unge kvinder, der er løbet med spaltepladsen, så har der også være en voldsom vækst af unge drenge, der har dårligt mentalt helbred.

Nye tal viser, at hver fjerde af de unge drenge mellem 16 og 24 år har et højt stressniveau, mens hver ottende har dårligt mentalt helbred, og derfor er det vigtigt at skabe rum og rammer for, at også de unge drenge kan tage hånd om deres problemer tidligt. Derfor har Det Sociale Netværk udviklet et to-årigt pilotprojekt, der skal hjælpe primært unge drenge i alderen 13-18 år, som går til fodbold.

Det er Det Obelske Familiefond, der har besluttet at støtte pilotprojektet med 2 millioner kr. til at afprøve, hvordan en håndholdt indsats i to fodboldklubber, der kobles tæt til et lokalt headspace, kan bidrage til at give de unge et bedre mentalt helbred. Projektet sparkes i gang til august 2018, og det gennemføres i samarbejde EfB, Esbjerg forenede Boldklubber, der netop er rykket op i Superligaen og AAB, der tilbage i 2015 gav hele Nordjyllands Håndsrækning til headspace Aalborg.

Det kan du læse mere om her.